LIVE PRESSESKRIV

Foto: Roger Hennum

Tove Bøygard; - en musikalsk opplevelse som setter spor!

Tove Bøygard er en singer/songwriter fra Ål i Hallingdal og en utpreget liveartist. Hennes meget sterke tilstedeværelse og formidlingsevne, akkompagneres av gnistrende gitarspill og munnspillsoloer. Hun er kjent for å ha et stort samfunnsengasjement som hun kommuniserer med sterke tekster og gode melodier.

Tove har hatt et veldig aktivt spilleår og en vellykket festivalsommer, og hun overøses med lovord for sin musikk og live-opptreden. En konsertopplevelse med Tove Bøygard setter sine spor hos tilhørerne.

Dette skriver Bluesnews om konserten på Notodden Bluesfestival 2017:

 ”Og Tove Bøygard, – for en americana/ blues og singer-songwriter artist vi har fått i henne da hun fikk kjemperespons på Teledølen fredag. Med musikerne Eivind Kløverød, Jørun Bøgeberg og Freddy Holm, som alle er trollmenn på henholdsvis trommer, seksstrengs bass og alle mulige strengeinstrumenter har Norge endelig fått en artist i klassen med Lucinda Williams.”

Dette er noen av de mange tilbakemeldingene konsertpublikummere har skrevet på Toves Facebook-side:

«Takk for opplevelsen i går på Knarren! Du ryster i sjelen vår og setter oss i en annen tankeverden!»

«En fantastisk artist med et stort og godt samfunnsengasjement for de aller svakeste i samfunnet vårt! Flott konsert i nydelige omgivelser».

«Ny norsk favoritt etter helgens konserter, Tove Bøygard er amazing! Om du liker Kari Bremnes, Herborg Kråkevik, Siri Nilsen og andre dyktige norske damer vil du også elske Tove og hennes musikk».

Tove gjør liveopptredener enten det er alene med gitarene eller med sitt faste band som består av noen av Norges fremste musikere; Freddy Holm på gitarer og fele, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer.

I sommer ble hun også presentert på NRK under Sommertoget den 1. august på Ål Stasjon: https://tv.nrk.no/serie/sommeraapent#t=35m58s

Tove Bøygard gav i januar ut albumet, «Blåe Drag», hvor musikken befinner seg i et landskap som kan beskrives som ”Country Noir”, eller Dolly Parton møter Nick Cave i en Tom Waits diner. Mange av låtene lodder i det mørkere leiet enn tidligere, både musikalsk og tekstlig.

Plata har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse, med imponerende over 20 anmeldelser hvor samtlige gir den terningkast fem eller seks!  Dette er noen av superlativene:

«Følelsesdirrende countrypop på hallingmål. Tove Bøygard kan fylle dansegulvet og synge følelsesdirrende ballader – som en Hallingdalens Shania Twain» (Dagens Næringsliv)

«Vi trenger flere lidenskapelige artister som henne» (Aftenposten)

«Fortsatt er det godt å høre noen som vil bruke musikken til litt mer enn å bare ta en trall, og som lykkes på musikkens egne premisser» (Dagsavisen)

«Den skal stå opp tidlig om morgenen som klarer å levere et bedre countryalbum i 2017» (Rootsy.nu)

«Tove Bøygard bekrefter seg som en av de beste, norske låtskrivere og artister» (Gateavisa Klar)

«Det kan simpelthen ikke bli bedre enn en stemme som minner om Marianne Faithfull og Janis Joplin og tekster med budskap framført på halling dialekt» (Kjerringrock).

Tove Bøygard serverer musikalske opplevelser som gir varige inntrykk. Hennes repertoar består av flest egenproduserte sanger, men også artige coverversjoner oversatt til halling.

Tove kan som tidligere nevnt bookes i flere ulike formater; med sitt fantastiske band, eller i duoformat med sin faste makker, multi-instrumentalisten og stjernebassisten Jørun Bøgeberg. Hun spiller også gjerne solokonsert alene med sine gitarer og munnspill.

For booking ta kontakt med Reidun Berntsen på Rocksport Booking: mob. 95 83 76 07, reidun@rocksportbooking.com

www.rocksportbooking.com.

Se Toves «live» collage: http://youtu.be/RDkKU8KZjTw

For annen eller nærmere informasjon, bilder og videosnutter, se Toves hjemmeside: www.toveboygard.net