TOVE BØYGARD

Tove Bøygard er ute med nytt album:  ”Jord”:

 

Tove Bøygard har gitt ut 6 plater med eget materiale. Hun ble Spellemannsnominert i kategorien country med duoen Bøygard i 2014 for plata ”Blågras på Skrindo”, produsert av Jonas Fjeld. I 2017 gav hun ut den svært kritikerroste plata «Blåe Drag», og nå er hun klar med oppfølgeren «Jord». Den er i likhet med «Blåe Drag» spilt inn i Kleiva Studio med Freddy Holm som produsent og strengemester.

 

«Jord» er nærmest et konseptalbum der elementet jord går igjen som en rød tråd . Her er tanker rundt å flytte hjem til småbruket i Hallingdal (Jord),en hyllest til småkårsfolk gjennom livsfortellinga til en far, «ein småbrukar-og fabrikkarbeidar frå skrinn jord i Votndalen» (Småkårstestament), ei undring over den voksende egoismen og høyrepopulismen i verden (Hjarte), et sjelsettende møte med den omreisende som ilner til grasrot- og klassekamp (Ferdamann), en fortelling om bygdedyrets knugende grep (Mink), om vår streben etter å finne jordisk lykke og aldri bli helt fornøyd (Lukka)og om den største og altoppslukende leiken (Kjær Leik).

 

Alle låtene er skrevet av Tove, bortsett i fra «16 Tonn» som er en omdiktning av den legendariske, gamle gruvearbeiderlåten «Sixteen Tons» og låten «Rokk Ved Meg» som er Toves versjon av Dylan/Secor-låten «Wagon Wheel».

 

Hver låt får leve sitt liv på denne plata, den er spilt inn «live med alle mot alle» på tre fine dager hos Freddy i Halden, og sjangermessig varierer det fra countryviser til countrypønk.Tove hadde sine år i pønkband på Blitz, og tar med seg denne befriende energien i låtene «Stilla» (om lengsel) og «Fjør» (om å møte en hane som er høy på seg selv og som kunne hatt godt av å dele litt med andre). Som Tove selv sier det: «Visu og pønk går ut på akkurat det sama; tre grep og sanningi midt i trynet!»

 

Vokal: Tove Bøygard

Produsent og strengemester: Gitarer, fiolin, bratsj, chello, hardingfele, banjo, dobro, pedalsteel, lapsteel, mandolin, harpe, tangenter, munnspill, kor: Freddy Holm

Trommer og perkusjon: Eivind Kløverød

Bass og kor: Jørun Bøgeberg

 

 

Release-konserter med band i 2019: 

Kurbadhagen, Sandefjord 1.3.19, Herr Nilsen, Oslo 2.3.19, Union Scene, Drammen 14.3.19, Energimølla, Kongsberg 15.3.19 og Ål Kulturhus 16.3.19, Munkehaugen Kultursenter, Arendal, 22.3.19, Søgne Prestegård, 23.3.19

 

Mer informasjon her:  www.toveboygard.net