JORD PRESSE

Tove Bøygardslipper albumet ”Jord”:

Fysisk på CD og VINYL 1.12.18!

Digitalt 18.01.19!

  

Tove Bøygard har gitt ut 6 plater med eget materiale. Hun ble Spellemannsnominert i kategorien country med duoen Bøygard i 2014 for plata ”Blågras på Skrindo”, produsert av Jonas Fjeld. I 2017 gav hun ut den svært kritikerroste plata «Blåe Drag», og nå er hun klar med oppfølgeren «Jord». Den er i likhet med «Blåe Drag» spilt inn i Kleiva Studio med Freddy Holm som produsent og strengemester.

 

«Jord» er nærmest et konseptalbum der elementet jord går igjen som en rød tråd. Her er tanker rundt å flytte hjem til småbruket i Hallingdal (Jord), en hyllest til og en livsfortelling om en far som småbrukar-og fabrikkarbeidar (Småkårstestament), ei undring over den voksende egoismen på den rike delen av jordkloden (Hjarte), et sjelsettende møte med den omreisende som ilner til grasrot- og klassekamp (Ferdamann), en fortelling om bygdedyrets knugende grep (Mink), om vår streben etter å finne jordisk lykke og aldri bli helt fornøyd (Lukka) og om den største og altoppslukende leiken (Kjær Leik).

 

Alle låtene er skrevet av Tove, bortsett i fra «16 Tonn» som er en omdiktning av den legendariske, gamle gruvearbeiderlåten «Sixteen Tons» og låten «Rokk Ved Meg» som er Toves versjon av Dylan/Secor-låten «Wagon Wheel».

 

Hver låt får leve sitt liv på denne plata, den er spilt inn «live med alle mot alle» på tre fine dager hos Freddy i Halden, og sjangermessig varierer det fra countryviser til countrypønk.Tove hadde sine år i pønkband på Blitz, og tar med seg denne befriende energien i låtene «Stilla» og «Fjør». Som Tove selv sier det: «Visu og pønk går ut på akkurat det sama; tre grep og sanningi midt i trynet!

 

 

Vokal: Tove Bøygard

Produsent og strengemester: Gitarer, fiolin, bratsj, chello, hardingfele, banjo, dobro, pedalsteel, lapsteel, mandolin, harpe, tangenter, munnspill, kor: Freddy Holm

Trommer og perkusjon: Eivind Kløverød

Bass og kor: Jørun Bøgeberg

 

Release-konserter med band: 

Kurbadhagen, Sandefjord 1.3.19, Herr Nilsen, Oslo 2.3.19, Union Scene, Drammen 14.3.19, Energimølla, Kongsberg 15.3.19 og Ål Kulturhus 16.3.19, Søgne Prestegård, 23.3.19

 

Ta kontakt:

Tove Bøygard – tlf 99 01 94 01

toveboygard@me.com

 

Rocksport Booking Reidun Berntsen, tlf 95 83 76 07, reidun@rocksportbooking.com

 

Mer informasjon her: www.toveboygard.net

 

 

 

 

         

FOTO: GUNHILD BØYGARD
FOTO: GUNHILD BØYGARD
FOTO: GUNHILD BØYGARD